Mit eszünk ma? - élelmiszerek kémikus szemmel 2.

 

Életünk szerves részét képezik az étkezések, ám a táplálék megszerzése és elkészítése nagyot változott az utóbbi évtizedekben. Az Élelmiszermérnöki Intézet Kémia Labororatóriumában megtanulhatod, hogy milyen alapanyagokból és milyen technológiával állíthatjuk elő az élelmiszereket, amelyek akár a különleges igényeknek (vegán táplálkozás, laktóz- illetve gluténérzékenység, stb.) is megfelelnek. Megmutatjuk, hogy táplálékunk fő alkotóinak (fehérjék, szénhidrátok, zsírok, víz) mennyisége és minősége hogyan befolyásolja az élelmiszerek szerkezetét és megjelenését. Láthatod, hogyan működnek az enzimek, mitől lesz színes, sűrű vagy krémes az adott termék.

Alkalmak
{ { {

Also for foreigners

Regisztrációköteles