Flambírozás művészete

 

30 percenként fogunk 100-100 db flambírozott palacsintát kínálni 9:00 óra és 13:00 óra között!

A program során az érdeklődők megismerkednek a flambírozás művészetével, elkészítjük és megkóstoljuk az ételt. Egyes ételek és italok meggyújtása, illetve lángolva történő készítése, felszolgálása rendkívül látványos „mutatvány”, ezért előszeretettel alkalmazzák – akár a séfek promócióban, akár mint a felszolgálás része. A lényeg az asztali vendégélmény fokozása. A vendégek pluszszolgáltatásokra és újfajta élményekre vágynak. Hazánkban feledésbe merült ez a látványos konyhai eljárás, aminek a lényege, hogy égő alkohollal pörkölik meg az ételt. Ez történhet nyílt tűzön, serpenyőben, amikor az alkoholt a forró ételre öntik, s azzal együtt felhevítik, vagy asztalnál, tányéron is – ez utóbbi esetben a szeszt egy merőkanálba töltik, felhevítik, meggyújtják, és égve öntik az ételre Mi a flambírozás? Ételkészítés közben, de édességek és húsok tálalásakor is lehet flambírozni. Egy sütés „közbeni” pörköléses technológia vagy eljárás, mely során minimum 40 százalékos alkohollal öntjük le a készülő ételt. A lángoló alkohol egyedi ízeket kölcsönöz a készülő ételeknek. Flambírozni tulajdonképpen mindent lehet, de nem ajánlott. Leginkább húsoknál, desszerteknél és gyümölcsöknél szokták alkalmazni. A felhasznált italnál lényeges a magas alkoholfok, általában a vodka, rum, whisky és a konyak használata a jellemző.

Alkalmak
{

Only with Hungarian knowledge

Nem regisztrációköteles