Borszőlőfajták ízei – szőlő és borkóstoló

 

Szőlőfajták tekintetében Eger rendkívül sokszínű borvidék, ha sétára indulunk a környező dűlőkön, számos termesztett szőlőfajtával találkozhatunk. A Kutatók Éjszakáján az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpontjának, valamint az Eszterházy Szőlőbirtok közreműködésével ismerkedhetünk meg néhány jellegzetes termesztett fehér és kék borszőlőfajtával. Érdekességképpen néhány különleges, csemegeszőlőfajta is bemutatásra kerül. A program során az érdeklődők nemcsak a szőlőt, mint gyümölcsöt ízlelhetik meg, de a különböző szőlőfajtákból készült borokat is megkóstolhatják. Az interaktív előadás révén a résztvevők betekintést nyerhetnek a különböző szőlőfajták és a belőlük készült borok világába (borkóstolás közben illataromák használata).

A programhoz tartozó regisztrációs link: https://forms.gle/SsVbmYSZXfDCVfJa7

Alkalmak
{

Only with Hungarian knowledge

Nem regisztrációköteles