A meggy szerepe a szájüregi egészség megőrzésében
Az elmúlt évtizedben a gyógynövényekből előállított gyógyhatású készítmények iránti érdeklődés jelentősen megnőtt. Jól dokumentált, hogy egyes gyógynövények és a természetes vegyületek jelentős antibakteriális hatást fejtenek ki különböző mikroorganizmusok ellen, beleértve a cariogén és periodontális kórokozókat is. Számos irodalom foglalkozik a meggy gyümölcs biológiailag aktív komponenseinek megismerésével. Ezen közleményekből ismerjük az antocianinok szerkezetét, mely igazolja a szabadgyökök eliminálásában betöltött szerepüket. A szerkezet megismeréséből következik, hogy ezen antocianin struktúrák farmakológiai szempontból rendkívül aktív molekulák. Ezek a természetes fitokemikáliák hatékony alternatívákat kínálhatnak az antibiotikumok helyett, és ígéretes megközelítést jelentenek a fogszuvasodás és egyéb szájüregi fertőzések megelőzésére és kezelésére.
Only with Hungarian knowledge
Regisztrációköteles